Публикувано : ср, мар 8th, 2017

ЕК и МТИТС организират регионална конференция за насърчаване на инвестициите в транспортния сектор

Share This
Tags

На 23 и 24 март 2017 г. в град София ще се проведе регионална конференция за насърчаване на инвестициите в сектор „Транспорт“., съобщават от пресцентъра на МТИТС. Събитието се организира от Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ на ЕК в сътрудничество с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

ХАФорумът има за цел да събере на едно място представители на Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка,българското правителство и институции, публичния сектор и бизнеса. Участие в конференцията ще вземат министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, еврокомисарят по транспорта Виолета Булц,  европейските координатори Карла Пейс и Катрин Траутман, европейски министри на транспорта, вицепрезидентът на ЕИБ Пим ван Балеком и др.

По време на събитието ще бъдат обсъдени възможностите за увеличаване на инвестициите в транспортния сектор. Ще бъде представена и публикуваната от ЕК, на 8 февруари 2017 г., покана за предложения, чрез която се предоставят 1 млрд. евро, като допълнение към частни инициативи, насочени към ключови транспортни проекти. Целта е 1 млрд. евро от европейските фондове да бъдат обединени с други алтернативни източници на финансиране, за да се стимулират частните инвестиции в проекти от обществен интерес.

Представителите на медиите, които желаят да присъстват на събитието, трябва да направят две задължителни регистрации.

  • Журналистите, желаещи да участват и в двата дни на конференцията трябва да се регистрират на следния адрес:

http://www.cvent.com/events/regional-transport-investment-conference/custom-19-5e3ebb53d8e34d4d85eaadaa44a13e16.aspx?ct=1bf06c7b-d252-48e2-8a13-eb64a1eff7f3

  • За присъствие на брифинга, с участието на европейския комисар по транспорта Виолета Булц, е необходима задължителна регистрация на e-mail: Aude.Rabault@mostra.com. Брифингът ще се проведе в четвъртък, 23 март 2017 г., от 9:00 до 10:30 ч.

Напишете коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ЕК и МТИТС организират регионална конференция за насърчаване на инвестициите в транспортния сектор