Публикувано : пт, яну 16th, 2015

Ивайло Московски: Няма да бъдат спирани влакове и ще бъде ревизирано решението за спрените 38 влака

Share This
Tags
Няма да бъдат спирани влакове. Това заяви пред журналисти транспортния министър Ивайло Московски, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Няма да има смисъл да се виждаме в широк план, да изговаряме пак всичко. Г-н Горанов е информиран. Преди малко даже разговаряхме по телефона с оглед на това, че тези 40 милиона лева, чакащи нотификация от Брюксел, стоят в невъзможност да бъдат ползвани, той се съгласи да бъдат с едно постановление прехвърлени към общата сума субсидия на БДЖ”, обясни Московски.
„Това, което беше искането на всички колеги от Транспортна комисия, ще се случи – ще подготвим постановление да се прехвърлят тези суми. Ще работим в посока да се получи нотификация от Брюксел, за да може по-нататък да се разчита на тази държавна помощ, която ще одобри Брюксел”, подчерта той.
„Ще подготвим постановление и вероятно ще го внесем на следващия Министерски съвет.
Ще бъде ревизирано и решението за спиране на 38 влака, но аз имам чисто технически проблем там и трябва да го видим. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски пред журналисти в парламента на въпрос дали ще възстановят спрените 38 влака предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Заради неизвършените през миналата година дори на санитарния минимум ремонти ние технически сме ограничени в пускането. Със сигурност 32-ра серия локомотиви не можем, но имаме и други технически проблеми, така че може би няма да може да се възстановят в пълен обем тези 38 влакове, които са спрени“,каза Московски. Според него така или иначе в оперативен порядък ще бъде ревизирано това становище. Той обясни, че Локомотивите 32-ра серия са едни от най-старите, вече са на над 40 години и имат много превишен километраж. „Експертите да кажат дали има смисъл въобще да се ремонтират или трябва да търсим друга алтернатива“, каза Московски.
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. JP казва:

    Уважаеми господин Ивайло Московски, вярно е че мотрисите серия 32 са доста стари (произведени и доставени на БДЖ от 1971 до 1977 г.)но искам да попитам – ако тези мотриси са стари, какво правим с локомотиви серия 06 (произведени през 1966 г.), локомотиви серия 07 (произведени през 1971 г.), локомотиви серия 55 (произведени през 1969 г.), локомотиви серия 75 – за 760 мм (произведени през 1966 г.) ВСИЧКИ ОБСЛУЖВАЩИ ПЪТНИЧЕСКИ ВЛАКОВЕ НА БДЖ !!! А какво да кажем за действащите парни машини, царски и правителствени вагони, Ориент и Носталгия експреси които са от 19.. година и се движат по жп мрежата в България ??? ЕМВ серия 32 има лиценз за движение до 2017 г. и ако са негодни въпроса е как е даден този лиценз??? А да попитам, в какво състояние са 25-те дизелови мотриси Сименс серия 10 след 10 годишна експлоатация ??? 40% БРАК !!! А серия 32, а 33 ??? НЕ Е ВАЖНО НА КОЛКО ГОДИНИ Е ПОДВИЖНИЯТ СЪСТАВ, А КАК СЕ ПОДДЪРЖА И МОДЕРНИЗИРА !!!

Напишете коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ивайло Московски: Няма да бъдат спирани влакове и ще бъде ревизирано решението за спрените 38 влака