Публикувано : сб, ное 8th, 2014

Новите стари приоритети в транспорта фигурират в програмната декларация на правителството

Share This
Tags

В публикуваната в медиите версия на програмната декларация, подписана от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ, в точката отнасяща се за развитието на транспорта и транспортната инфраструктура могат да се видят приоритетите, по които залага да работи новото българско правителство начело с Бойко Борисов. Представяме ви извадка от декларацията в частта за транспорта и инфраструктурата:

12.   ТРАНСПОРТ И ИНФРАСТРУКТУРА
12.1.      Приоритетно и ускорено довършване и изграждане на големите инфраструктурни транспортни проекти за насърчаване на икономическия растеж, развитието на регионите и националната  и международна свързаност на страната.
12.2.      Приоритети: АМ “Хемус”, АМ “Марица”, АМ “Струма”; Изграждане на Тунел под Шипка; Северна скоростна тангента на софийския Околовръстен път; АМ “Калотина – София”; Скоростен път София – Видин.
12.3.      Приоритетни ЖП проекти – реконструкция на ЖП линиите: София – Септември; Пловдив – Бургас Фаза II; Драгоман – София; Видин – София, заедно с реконструкция на гарите по всичките направления; закупуване на нов подвижен състав.
12.4.      Подкрепа за ремонт на 2-ри и 3-ти клас пътна мрежа, свързваща местни регионални и европейски транспортни коридори.
12.5.      Развитие на транспортните мрежи по макрорегионалната стратегия на ЕС – Дунавска и Черноморска стратегии – и търсене на възможност за  модернизация на пристанищата в Русе и Варна и свързващата ги инфраструктура.  

Напишете коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Новите стари приоритети в транспорта фигурират в програмната декларация на правителството