ВАЖНО - ФОРУМЪТ СЕ ПРЕМЕСТИ НА НОВ СЪРВЪР !

Тук може да коментирате и обсъждате всичко свързано с електронен портал "Български железници" - www.bgrail.eu/news

ВАЖНО - ФОРУМЪТ СЕ ПРЕМЕСТИ НА НОВ СЪРВЪР !

Мнениеот Administrator » Пон Юли 22, 2013 3:11 pm

Форумът се прехвърли на платен хостинг

Заличени са регистрациите на всички потребители и е нужно да направят нови. Към момента процедурата за регистрации е максимално улеснена и не се изисква дори активация по имейл. Мярката е временна и ще бъде спряна при злоупотреба от страна на ботове или поради изтичане на гратисния период определен от Администратора. По различни начини ще се търсят дублиращи се регистрации и поради това Анкетния принцип във форума няма да бъде на дневен ред за взимането на важни решения на първо време.
Възстановени са почти всички важни теми от форума преди краха на безплатния хостинг на Булборд, но без съдържанието в тях към момента. Към момента в сила е все още уговорката ми с едно момче от Булборд, че ще съдейства да получа целия форум, но поради лични негови причини, обещанието за предишната седмица това да се случи не беше спазено. Реших, че е по-добре дори и в този вариант да възстановя форума, тъй като домейнът си е платен и си е мой, а и мнозина харесваха форума.

Как се стигна до тук ?

До преди 2-3 години Форум Български железници беше администрирам и хоствам от хора, които нямаха желание да се развие и форумът буквално умираше и никой не предприемаше нищо. Аз към това време бях все още студент, бях започнал работа по младежка програма в държ.администрация и със заплата около минималната за страната нямах финансовата възможност да купя хостинг, домейн и т.н. и да спася форума, тъй като към момента никой не правеше това. Затова намерих най-читавия към момента безплатен сървър, който предлагаше и безплатен форум и реших там да копирам темите, макар и празни. Не след дълго успях да отделя пари и да закупя домейн за форума, който да си бъде мой, тъй като целта беше рано или късно форумът да се премести на платен хостинг. Имайки предвид, че това е свързано с разходи и съдействие от страна на Булборд – въпросът се проточи във времето, а Булборд от над половин година са вдигнали ръце от платформата и не отговарят и не я поддържат и всички знаем накъде тръгнаха нещата. В последните седмици след неимоверни усилия успях да намеря някакви контакти и да влезна в диалог и имах уговорката, че този месец ще мога да взема целия форум и да го прехвърля, но нещата отново се забавиха, а междувременно форума спря тотално да се отваря. Тогава реших, че не е добре да няма достъп до форума и дори да не изпълнят ангажимента си или да се забавят в това време, имайки предвид, че имам пълни права над домейна – мога да спася каквото мога, а който желае да насочи и излее към когото желае отрицателната си енергия. В никакъв случай не търся оправдание за това, което се случи – напротив – поемам пълната отговорност и поради това по най-бързия начин купих хостинг за доста време занапред, домейна е купен и го плащам редовно, изчетох всичко възможно за този тип форуми и направих каквото можах. Който има желание – може да продължи да използва форума. Аз гарантирам, че домейнът и хостингът ще бъдат плащани и поддържани, като цената за това вероятно ще са малко ненатрапващи се реклами (не повече от предния форум). Трудно беше да се стигне до тук, след толкова години да има изцяло независим от случайни сървъри, хостинги и домейни форум „Български железници”. Ще дам всичко от себе си, за да го има този форум.

Бъдещето

В най-скоро време ще бъдат възстановени модераторските права на Ивайло и Весо, но ще бъдат сложени и нови модератори, а организацията на разделите и темите ще претърпи промени в унисон с желанията на потребителите. Ще бъдат увеличени правата на модераторите и почти цялото управление на форума ще бъде прехвърляно на тях. Възможно е да се мисли и в посока на втори Администратор.

:!: За въпроси и критики към новите реалности във форума, моля в тази тема.
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Назад към Електронен портал "Български железници"

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron