1 година от случая "Калояновец"

Пътувания по жп мрежата и впечатленията от тях; следене на влакове и локомотиви (trainspotting); текуща информация за състоянието на подвижния състав (повреди, пребазирания и т.н.); текущи ремонти и аварии по инфраструктурата; нарушения в графика поради ремонти, инциденти, природни бедствия; сигнали за нередности (неотоплени вагони и т.н.) и за големи закъснения на влакове.

Re: 1 година от случая "Калояновец"

Мнениеот bdz46203 » Пон Мар 14, 2016 3:20 pm

А ти, след като всички разбраха, че си протеже на милчо, Защо удобно избягваш , многото въпроси които ти задавам??
bdz46203

Мнениеот railjet » Пон Мар 14, 2016 3:21 pm

Още по-зле тогава- шмъркал си некви лепила.
railjet

Мнениеот bdz46203 » Пон Мар 14, 2016 3:23 pm

railjet написа:Още по-зле тогава- шмъркал си некви лепила.

Какви глупости пишеш, бе болен мозък си, и го доказваш. Като няма какво нормално нещо да напишеш, ръсиш простотии.
bdz46203

Мнениеот bdz43r » Пон Мар 14, 2016 3:26 pm

bdz46203 написа:Сменяли сте се на влак на гара Пловдив, и ти нещо си се нашравил на интересен и сте се скарали. Добре, че са били колегите да ви разтърват. Че от тогава го мразиш и манипулативните ти коментари го доказват!
Да, и се бихме на перона и даже счупихме една витрина, която аз платих после и затова го мразя. Искам си парите за витрината!

Перко... ето пак съжалих, че влязох във форума с откачалките. Май няма да се повтори.

Честно казано, чакам да ме срещнеш, поне да знам кой си, че сигурно се засичаме, ама на лична среща си траеш. Една майна така ме нервеше веднъж, но тогава знаех кой е без той да знае, че аз знам. И до сега не знае, че съм знаел.
bdz43r написа:Горе съм писал по въпроса със 7-те минути. И аз гледах записа отново. И това потвърждава, че когато 8601 е тръгвал от Михайлово на 15:11 по лента, 8602 вече е минал Калояновец на 15:10.
bdz43r

Мнениеот bdz46203 » Пон Мар 14, 2016 3:27 pm

bdz43r написа:]Поне ще стане ясно кой си, защото все още много умело се прикриваш.

Е как да не се крия, като пиша много истини, неудобни за много хора. Като разкривам тотални безобразия по високите етажи.
А такива като тебе, уж колеги, биха ме издали за парче сланина. Срам ме е, че ти си ми колега, с твоето неадекватно мислене понякога.
bdz46203

Мнениеот bdz46203 » Пон Мар 14, 2016 3:32 pm

bdz43r написа:
Да, и се бихме на перона и даже счупихме една витрина, която аз платих после и затова го мразя. Искам си парите за витрината!

Перко... ето пак съжалих, че влязох във форума с откачалките. Май няма да се повтори.

Честно казано, чакам да ме срещнеш, поне да знам кой си, че сигурно се засичаме, ама на лична среща си траеш.
bdz43r написа:Горе съм писал по въпроса със 7-те минути. И аз гледах записа отново. И това потвърждава, че когато 8601 е тръгвал от Михайлово на 15:11 по лента, 8602 вече е минал Калояновец на 15:10.
[/quote]
Е, за счупената витрина не знам вече. Аз не разбирам какво толкова се ядосваш и ти преча аз. Вместо да сме от един отбор, ти ми се нахвърляш.
Бих ти казал кой съм, но определно не мога да ти имам доверие. След всчико казано до сега. :roll:
bdz46203

Мнениеот bdz46203 » Пон Мар 14, 2016 3:34 pm

Колкото за 7-те минути, едва ли вече на някой не му е станало ясно, че дежурната е нарушила правилника, като е дала съгласие за влак, при неподготвен маршрут, или пък подготвен и впоследствие сменен, което е довело до голямата трагедия.
bdz46203

Мнениеот railjet » Пон Мар 14, 2016 3:40 pm

Локомотиве, ти днес отпускар ли го даваш? Кой ще кара влака?
railjet

Мнениеот ПЖИ43в » Пон Мар 14, 2016 3:46 pm

railjet написа:
ПЖИ43в написа:bdz43r,преди време в един коментар казваше,че 8602 е минал през Калояновец около 15:10 ч.!?..Сега казваш 15:06!..Кой е верният час??
И друго:-Кажи ,като ас-машинист,можеш ли да възприемеш жълта мигаща светлина на сфетофор КАТО НЕМИГАЩА, т. е.като светеща жълта ?!?

Ти сериозно ли му го задаваш този въпрос?? Ми как да ти отговорим..Ако е кьорав с двете очи, или е на 12 ракии,даже може да възприеме, че самата дежурна кака се е покатерила върху светофора. Но не е неговия случай обаче, нали.
Навсякъде по света мигащата жълта светлина се използва като най- превличаща рефлексите на окото, отдалеч и в затруднена видимост!!

А а а,разбрахте май защо го питам това!?!...Значи машинистите на 8601 трябва наистина да са били кьорави, пияни,и т. н.за да не различат мигаща от немигаща светлина :!: :idea:
ПЖИ43в

Мнениеот railjet » Пон Мар 14, 2016 3:49 pm

Не са били кьорави, нито пияни. Просто са дзяпали не там дето трябва. Не ми казвай, че никога не ти се е случвало. Случва се на всички. Отървал съм удар в последната секунда - от разсейване. Не виждам какво срамно има да си го призная.
railjet

Мнениеот bdz46203 » Пон Мар 14, 2016 3:54 pm

railjet написа:Не са били кьорави, нито пияни. Просто са дзяпали не там дето трябва. Не ми казвай, че никога не ти се е случвало. Случва се на всички. Отървал съм удар в последната секунда - от разсейване. Не виждам какво срамно има да си го призная.

С какво бе? Със сенокосачка ли? :mrgreen: :mrgreen: Аз ще отида да карам влака, а ти какво ще правиш? Освен сляпо да защитаваш милчо и компания. Работа нямаш ли си?
bdz46203

Мнениеот ПЖИ43в » Пон Мар 14, 2016 3:56 pm

railjet написа:Не са били кьорави, нито пияни. Просто са дзяпали не там дето трябва. Не ми казвай, че никога не ти се е случвало. Случва се на всички. Отървал съм удар в последната секунда от разсейване. Не виждам какво срамно има да си го призная.

Категорично не!!Просто на ПС,когато са минали покрай него, не е имало жълта мигаща светлина :!: ....Дори и да са го пропуснали,нима не знаят какво се прави след такъв пропуск :!: :?: :idea:
ПЖИ43в

Мнениеот bdz46203 » Пон Мар 14, 2016 4:01 pm

Джулиенчо много добре знае, че теорията за разсеяните колеги, които гледали навсякъде другдо, но не и напред, му издиша. Ама сега се прави на ударен с мокър парцал.
Знаеш ли, че е права преди ПС-то и има доста много време, в което имаш видимост към светофора?! Хайде не ми разправяй, че през цялото това време и двамата са бляли и то като знаят, че идва гарата и там е ПС-то.
Знаеш ли че машинистта жълта или жълта мигаща светлина, изключително много заостря вниманието, все едно са те поляли със студена вода.
bdz46203

Мнениеот ПЖИ43в » Пон Мар 14, 2016 4:24 pm

Във връзка с този случай,имам един въпрос,който мисля,че не е поставян и коментиран тука.
----Влаковия диспечер в този ден и в този участък ИМА ЛИ някакво участие в този случай отностно движението и разминаването на влаковете 8601 и 8602 :?:
ПЖИ43в

Мнениеот railjet » Пон Мар 14, 2016 4:33 pm

Би трябвало да има. При наличния батак по 8-ма няма каката да решава кой ще пуска приоритетно- по нейна преценка.
railjet

Мнениеот BDZ 07 » Пон Мар 14, 2016 4:41 pm

Съгласието е записано в 15:09, но не знаем кога реално е дадено, защото по същото време е минал 8602, а записаният в книгите час може да се разминава с 1-2 минути от реалния.

И от това “можене“, влакът улетя в хендека. Един машинист загина, пътници пострадаха, нанесоха се щети и един полувиновен ще влезе в пандиза, за да в се покрие някой “можещ“, който също носи вина. За това все за едното можене.

но не знаем кога реално е дадено

Това разследване значи нищо не е свършило. Но иначе се перчат пред медиите, че имало 19 тома събрани доказателства. Да не говорим, че държанието на лелята с червената шапка е много подозрително. Сигурно е от моженето. Ама не на естеството на работата й!
Аватар
BDZ 07

Мнениеот транзитен пътник » Пет Апр 15, 2016 9:53 pm

Код за потвърждение: Избери целия код
страна
Михайлово                                   гара Калояновец
=== път 2 =================⦫С4=С3⦪============== 4 коловоз ===
                          /       \
=== път 1 =============С2⦨=========⦩С1========== 3 коловоз ===
ПС<-1515 м->ВС<-289 м->С2

ВС: входен светофор
ПС: предупредителен светофор
С1, ..., С4: стрелка № 1, ..., стрелка № 4

Влак 8602 преминава по 4 коловоз и път 2 към Михайлово. След това влак 8601 се движи по път 1 от Михайлово и трябва да премине през стрелки № 2 и № 4 в отклонение; локомотивът дерайлира на стрелка № 4. На записа от охранителна камера 13 се виждат стрелки № 1 и № 3.
транзитен пътник

Мнениеот railfan » Пон Апр 25, 2016 1:59 pm

Днес се гледа отново делото за катастрофата и е с начален час 14.00, Тиляшев обжалва присъдата си :idea:
railfan

Мнениеот bdz46203 » Пон Апр 25, 2016 2:48 pm

railfan написа:Днес се гледа отново делото за катастрофата и е с начален час 14.00, Тиляшев обжалва присъдата си :idea:

Дано този път вземат под внимание всички факти, че иначе баси и правосъдието в България.
bdz46203

Мнениеот plastikat » Пон Апр 25, 2016 7:46 pm

И какво е развитието? Този път няма гръм и трясък в медиите?
Аватар
plastikat

ПредишнаСледваща

Назад към Актуална информация