София-Пловдив-Димитровград-Свиленград/Хасково-Момчилград

Информация за графика за движение и подвижния състав на всички категории пътнически влакове по определени направления

Модератори: bdz, VESO, Vancho_4647, rexkos1991, railjet

Re: София-Пловдив-Димитровград-Свиленград/Хасково-Момчилград

Мнениеот railjet » Сря Дек 11, 2013 7:46 pm

Ти не можеш ли да им направиш читав график за ПП ? Колко влака са ? 15000 ? Една седмица не ти ли стига да сметнеш колко подвижен състав ще ти трябва и как най-удачно да го навържеш? На Милчо телефон не можеш ли да завъртиш с ясен и точен въпрос "това междугарие от коя дата искаш да го късаш" ?

Ванчо и Сашо не знаят ли наизуст всичките номера на горските пътници, с най-голями детайли за връзки, пътникопоток и смислени часове, кои вагони къде са излишни и къде жизнено необходими?

Защо няма да е читав? Щото ще ударим на камък в 50 заложени трасета на ТВ, които най-вероятно ще се движат 1 път в годината, а може би и по-малко?
railjet

Мнениеот bdz43r » Сря Дек 11, 2013 8:05 pm

bdz43r написа:Т. е . връщаме се на варианта ръчкане
Ама ако няма кой да сръчка за едни връзки в Първомай, които даже си ги има, какво остава за цял ГДВ.
bdz43r

Мнениеот Saruman » Сря Дек 11, 2013 9:03 pm

bdz43r написа:Тези хора, ако няма кой да ги ръчка, сами няма да тръгнат да работят. Ако няма недоволни по официален път, значи всичко е наред. Чесането на клавиатури по форумите не се брои, ако ще и министъра да чете от време на време. Нещата сами няма да се случат, докато всеки само стои и чака.

Така е... Понеделник, вторник ще споделя какво предприехме като кампания с един приятел. Дано Ви е интересно. :)
Аватар
Saruman

Мнениеот Nikss » Чет Дек 12, 2013 1:10 am

bdz43r написа:Ще ги отразят, когато престанете да се оплаквате на арменския поп и им напишете едно писмо на официалната поща.
Историята помни даже и пуснати нови влакове след такива писма от потребители на форума.

И колко пъти още трябва да им пишем, за да им светне, аджеба, че просто не си вършат работата както трябва?!? Не говорим само за ГДВ, а и за други добри предложения, отхвърляни с лека ръка... старите хора са казали, че с умен човек ще се разбереш някак, но да тъпчем толкова години на 1 място просто няма смисъл! Нека си тънат в тинята, то всичко е до време.
Nikss

Мнениеот bdz43r » Чет Дек 12, 2013 1:20 am

Хубавите неща стават бавно.
bdz43r

Мнениеот Administrator » Пон Дек 16, 2013 9:27 am

Аз пък искам да се "похваля", че едва си купих билет за Четвъртък, 19.12.2014 г. по направление София-Пловдив-Димитровград по схемата 1625-10249-10273. Първо се оказа, че в разписанието при служителката 1625 пристига в Пловдив в 17:59 или нещо такова, но в никакъв случай не в 18:18, както е отбелязано в електронното разписание. За сметка на това пък при нея този влак не прави връзка с 10249 - нещо повече - изобщо не са чували за такъв влак и ме кара аз да издиктувам номера на влака, за да излезе на билета ми (мисля, че все пак трябва да се избере от някакво меню в програмата с която работят), но според мен не го е избрала от меню в програмата, тъй като, когато видях билета - видях, че ще пътувам с 10249 до Димитровград, което не е така, тъй като този влак пътува само до Първомай. Накрая като и казах и този факт, който отново не знаеше жената (не я виня, тъй като го няма и в нейното разписание - видях с очите си грешката за 1625) - тя тотално се шашна и каза: "Вече и ние не знаем какво става с този график".

Иначе относно 1625-10249 - времето на връзката е 6 мин., което до колкото знам е достатъчно да осъществяват връзка - друг е въпроса, ако вече на са на 1 перон дали ще е възможно физически за по-бавноподвижните пътници да се придвижат за тези 6 мин...

Иначе към bdz: А какво казват на 66622 по въпроса за визирания от теб влак ?
Administrator
Администратор

Мнениеот rain » Пон Дек 16, 2013 10:44 am

Би трябвало 1625/10249 да са на 1 перон - 3 и 4 коловози. Ако не са, сигнализирай.
Аватар
rain

Мнениеот Administrator » Пон Дек 16, 2013 11:01 am

Току що звъннах на гара Пловдив и ми казаха, че имат връзка двата влака, но не знаят дали са на един перон. "Най-вероятно" били на един перон.
Administrator
Администратор

Мнениеот bdz » Пон Дек 16, 2013 12:00 pm

Петър Делчев написа:Току що звъннах на гара Пловдив и ми казаха, че имат връзка двата влака, но не знаят дали са на един перон. "Най-вероятно" били на един перон.

1625 винаги са го приемали последните години на 3-ти коловоз,а пътническите влакове за Свиленград и Димитровград по това време са заминавали от 4-ти,тъй че това не е проблем за осъществяване на връзка :)

Аз също се обадих и питах на гарата в Дг за въпросния влак 10256 и ми отговориха,че последния влак за По е на 20:05.
bdz

Мнениеот Administrator » Пон Дек 16, 2013 12:02 pm

А от гарата в Пловдив казват ? Бива да се уточнят вече има ли го този влак или го няма...Аз мога да проверя лично в Четвъртък вечер най-рано дали има такъв влак ...
Administrator
Администратор

Мнениеот bdz » Пон Дек 16, 2013 12:11 pm

Петър Делчев написа:А от гарата в Пловдив казват ? Бива да се уточнят вече има ли го този влак или го няма...Аз мога да проверя лично в Четвъртък вечер най-рано дали има такъв влак ...

Обадих се на гара Пловдив и попитах дали такъв влак съществува,а от там толкова НЕ любезно ми отговори,че нямало,на въпрос може ли това да се коригира в ЕП,тъй като много хора се подвеждат тя ми отговори,че не я интересувало,тя си работела по книжка разписание с груб тон.Казах и също,че влаковете Дг-По не се дават в ЕП,а тя ми отговори това не е мой проблем има интернет пишете там на който трябва и ми затвори...
bdz

Мнениеот Administrator » Пон Дек 16, 2013 12:15 pm

Тази същата и се обадих преди 1 час да я попитам за връзката 1625/10249 и тя ми каза да не и говоря с номера на влакове а с часове и от къде за къде са ... Мислех, че на информация поне трябва да знаят номерата на влаковете ... Нали съобщават постоянно номерата им по уредбите...
Administrator
Администратор

Мнениеот rain » Пон Дек 16, 2013 12:16 pm

Запишете ги - аудио или видео. Изпратете записа до Д Димитров и помогнете за прочистването на системата. Само с жалба не става - вашата дума срещу нейната не е доказателство.
Аватар
rain

Мнениеот bdz » Пон Дек 16, 2013 12:21 pm

Не бива да се оплакват,че няма пътници при толкова АКТУАЛНА информация на гарата и в електронното разписание.Не за пръв път попадам на жена от информация от Пловдивската гара,която не знае номерата на влаковете,вярно е,че са нови,но затова си има и компютър пред нея.Оправия няма да има...
bdz

Мнениеот Administrator » Пон Дек 16, 2013 12:23 pm

А тези на Информация различни ли са от касиерките ? Защото аз мисля, че говорих с жената, която е на гише Информация ... И тя на ден по 100 пъти съобщава номерата и направленията на влаковете пристигащи и занимаващи от гарата...
Administrator
Администратор

Мнениеот bdz » Пон Дек 16, 2013 12:30 pm

Петър Делчев написа:А тези на Информация различни ли са от касиерките ? Защото аз мисля, че говорих с жената, която е на гише Информация ... И тя на ден по 100 пъти съобщава номерата и направленията на влаковете пристигащи и занимаващи от гарата...

Да.Моя е грешката става въпрос за жената на информация.
bdz

Мнениеот railjet » Пон Дек 16, 2013 1:25 pm

bdz написа:Не бива да се оплакват,че няма пътници при толкова АКТУАЛНА информация на гарата и в електронното разписание.Не за пръв път попадам на касиерка от Пловдивската гара,която не знае номерата на влаковете,вярно е,че са нови,но затова си има и компютър пред нея.Оправия няма да има...

Като си изгонят всички клиенти и останат съвсем без работа,ти, Делчев и всички останали тук гласоподаватели,ще им поддържате боба и леба - под формата на социални помощи излезли от джоба ви на редови данъкоплатци ;)
railjet

Мнениеот ivajlo_nikolov » Пон Дек 16, 2013 2:44 pm

railjet написа: Като си изгонят всички клиенти и останат съвсем без работа,ти, Делчев и всички останали тук гласоподаватели,ще им поддържате боба и леба - под формата на социални помощи излезли от джоба ви на редови данъкоплатци ;)

Когато си в БГ и ти им поддържаш боба и леба - купуваш вафичка -> плащаш 10 ст. ДДС -> 0,1 ст. отива за боб и леб, сипваш нафта -> половин стотинка на литър за боб и леб :mrgreen:
Аватар
ivajlo_nikolov
Глобален модератор

Мнениеот bdz » Вто Дек 17, 2013 10:13 am

Петър Делчев написа:Аз пък искам да се "похваля", че едва си купих билет за Четвъртък, 19.12.2014 г. по направление София-Пловдив-Димитровград по схемата 1625-10249-10273. Първо се оказа, че в разписанието при служителката 1625 пристига в Пловдив в 17:59 или нещо такова, но в никакъв случай не в 18:18, както е отбелязано в електронното разписание. За сметка на това пък при нея този влак не прави връзка с 10249 - нещо повече - изобщо не са чували за такъв влак и ме кара аз да издиктувам номера на влака, за да излезе на билета ми (мисля, че все пак трябва да се избере от някакво меню в програмата с която работят), но според мен не го е избрала от меню в програмата, тъй като, когато видях билета - видях, че ще пътувам с 10249 до Димитровград, което не е така, тъй като този влак пътува само до Първомай. Накрая като и казах и този факт, който отново не знаеше жената (не я виня, тъй като го няма и в нейното разписание - видях с очите си грешката за 1625) - тя тотално се шашна и каза: "Вече и ние не знаем какво става с този график".

Иначе относно 1625-10249 - времето на връзката е 6 мин., което до колкото знам е достатъчно да осъществяват връзка - друг е въпроса, ако вече на са на 1 перон дали ще е възможно физически за по-бавноподвижните пътници да се придвижат за тези 6 мин...

Реших днес и аз да си пробвам късмета с въпросните влакове и се обадих на жп гара Пловдив с въпрос КПВ 10249 прави ли връзка с БВ 1625,но ми се зададе въпрос "кой,кой влак?" отговорих,за кой влак става дума и ми се отговори следното "ами чакай да проверя",след минутка "ами 6 минути има" За какво са ми тези 6 минути?На един и същ перон ли са или на различни? "Ами не знам,изчакйате така да проверя" след минутка "Да единия е на 3-ти този от София,а този за Свиленград на 4-ти"
Системата като в много други държавни институции е толкова тромава,че просто е безсмисленно да се бориш с нея.Жената на информация разбира се ,че няма вина,тъй като компютъра с който работи не е нагласен така,че да пресмята адекватно връзките,а на всичкото отгоре никъде не е упоменато най-вероятно на кой коловоз се приема единия и от кой се изпраща другия,но си задвам въпроса за какво има "ИНФОРМАЦИЯ" при положение,че в някои случаи пътниците знаят повече от това гише...Въпреки писанията ни тук и в социалните мрежи няма ефект от това да се коригира въпросния влак даден в сайта на БДЖ под номер 10256,влак,който никога не е съществувал,за да бъде заложен в ЕП...Нехайството води това желаещи да има,но интерес да няма от страна на железопътния ни превозвач... http://www.blitz.bg/news/article/239545 от една страна ме радва/интересът към железницата,а от друга страна ме разочарова нехайството...
bdz

Мнениеот 46-211 Dzver » Пет Дек 20, 2013 7:12 pm

никъде не е упоменато най-вероятно на кой коловоз се приема единия и от кой се изпраща другия

В план ||-24 при рък. движение пише всеки влак на кой коловоз пристига/заминава. Ако от "информация" ги нямат- да отидат да си ги запишат какво толкова...
Аватар
46-211 Dzver

ПредишнаСледваща

Назад към ГДВ и подвижен състав по направления / Timetable and Rolling Stock on Specific Routes