Публикувано : вт, сеп 26th, 2017

Занчев: До края на годината НКЖИ ще обяви търговете за рехабилитация на два жп участъка

Share This
Tags

До края на годината НК „Железопътна инфраструктура“ ще обяви търговете за рехабилитация на жп участъците Оризово-Михайлово и София-Волуяк. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, по време на Седмия дискусионен форум „Строителството през 2018 г. – перспективи и предизвикателства“, организиран от Камарата на строителите в България и в. „Строител“, съобщават от пресцентъра на МТИТС. По думите му, до няколко месеца ще бъде обявена и поръчката за изграждане на системите за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас.

Снимка: МТИТС

Снимка: МТИТС

„През месец юли пуснахме процедурите за строителство на жп отсечките от Септември до Костенец и от Костенец до Елин Пелин, финансирани с европейски средства. За съжаление все още нямаме избрани изпълнители, тъй като и двете се обжалват във Върховния административен съд“, заяви Велик Занчев.

Заместник-министърът допълни, че по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ се финансират 6 големи инфраструктурни проекти, като в отделна приоритетна ос са осигурени 68 милиона евро за внедряване на интелигентни транспортни системи. По този начин ще бъдат надградени системите за управление на трафика, за подобряване на безопасността, както и за сигурността в различните видове транспорт.

2018 г. ще бъде решаваща за доизграждането на АМ „Струма“, като очакванията ни са до края на следващата година да има избран изпълнител за най-тежкия участък в Кресненското дефиле – лот 3.2. Това ще позволи строителство между Крупник и Кресна да започне през 2019 г., каза още Велик Занчев.

По отношение на столичното метро, зам.-министър Занчев отбеляза, че проектът се изпълнява с много добри темпове. Първият етап, който пресича централната градска част на града скоро ще достигне 50% физическо изпълнение, което е значителен напредък, предвид сложността му.

Напишете коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Занчев: До края на годината НКЖИ ще обяви търговете за рехабилитация на два жп участъка