Публикувано : ср, сеп 20th, 2017

Борисов: Московски иска да се хвърля под влака, ако не му сменя вагоните и локомотивите

Share This
Tags

Задочните реплики между министър-председателя Бойко Борисов и президента Румен Радев продължават от Бургас до Ню Йорк, a причината отново е горещата тема за закупуване на нови изтребители, като премиерът дори се подразни, че президентът давал мнение по темата от далечните САЩ и за пореден път обяви тезата си, че има по-важни неща на дневен ред изтъквайки любопитна подробност за министъра на транспорта Ивайло Московски, съобщава Информационна агенция „КРОСС“.

„Ще купим нови самолети, но ще се пазарим за тях“, обяви Борисов в Бургас, където бе повод края на научната експедиция Black sea MAР.

Той бе категоричен, че 3 милиарда лева в момента са прекалено голяма сума за държавата. По повод казаното от президента Румен Радев от Ню Йорк за изтребителите Грипен, Борисов отговори, че не е добра практика да му се дават съвети отвъд океана. Призова държавния глава да не си говорят през медиите и уточни, че ще бъдат купени самолети, но ще се търсят най-изгодните цени.

„През това време имаме МИГ-29. До завчера всички говореха, че това е най-добрият изтребител. Одържавихме „Авионанс“, за да ремонтираме и СУ и МИГ“, допълни Борисов и поясни, че гражданите нищо няма да усетят от тези похарчени пари, а в момента има и други належащи нужди.

„Московски иска да се хвърля под влака, ако не му сменя вагоните и локомотивите. Прави се най-доброто за армията, но има пенсионери, има инфруструктурни проекти и всеки си тегли чергата към него. Има и други нови самолети, които са по-евтини, добави премиерът, цитиран от БНР.

Напишете коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Борисов: Московски иска да се хвърля под влака, ако не му сменя вагоните и локомотивите