Публикувано : пт, мар 31st, 2017

Ускорява се пътуването между Стара Загора и Бургас

Share This
Tags

От днес пътуването с влак между Стара Загора и Бургас ще се осъществява за час и половина. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, по време на церемония за откриване на последните два рехабилитирани железопътни участъка между Пловдив и Бургас, съобщават от пресцентъра на МТИТС. С това на практика завършва целият проект за рехабилитация на жп линията между Пловдив и Бургас.

Plovdiv-Burgas-otkrivaneМинистърът заяви, че в този програмен период на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ ще бъде модернизиран още участъкът между Скутаре и Михайлово и ще бъдат изградени системи за сигнализация и телекомуникации по цялото направление между Пловдив и Бургас. По този начин ще гарантираме по-голяма сигурност и безопасност на железопътния транспорт, каза Алексиев.

„До пет години цялото направление от сръбска граница през Пловдив до Бургас да бъде напълно модернизирано, оперативно съвместимо и отговарящо на европейските стандарти“, посочи министър Христо Алексиев.

По-рано днес, пред журналисти в гр. Стара Загора, министър Алексиев коментира, че в този програмен период на ОПТТИ са предвидени 7 млн. лева за модернизация на жп гарата в града. Очаква се обновяването на приемното здание да бъде стартирано през 2019 г.  По думите му, в този проект са включени още жп гарите Чирпан и Нова Загора.

Напишете коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ускорява се пътуването между Стара Загора и Бургас