Публикувано : ср, мар 15th, 2017

Среща между бизнеса и жп транспорта на министерско ниво

Share This
Tags
Министрите Христо Алексиев и Тодор Седларски обсъдиха нови жп връзки към индустриалните зони

Изграждането на нови жп връзки към индустриалните мощности беше тема на среща между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев и министъра на икономиката Теодор Седларски, съобщават от пресцентъра на МТИТС.

Идеята е заложена в петгодишна инвестиционна програма на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. В нея са предвидени близо 40 млн. лева за изграждане на индустриални коловози към производствените бази в страната.

По време на разговора министър Христо Алексиев и министър Теодор Седларски се споразумяха Министерството на икономиката да популяризира концепцията сред бизнеса в България и в частност сред новоизградените индустриални зони.

От страна на НКЖИ предстои да бъдат направени анализи за възвръщаемостта на инвестицията, както и оценка на обема от потенциалните товари.

Изграждането на нови жп връзки към производствените зони ще доведе до икономически ползи както за железопътната инфраструктура и железопътните превозвачи, така и за бизнеса.

Напишете коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Среща между бизнеса и жп транспорта на министерско ниво