Публикувано : вт, авг 25th, 2015

Стартираха строителните дейности по изграждането на тягови подстанции Стара Загора и Нова Загора

Share This
Tags

Днес, 25.08.2015 г., в гр. Нова Загора се проведе публично събитие за представяне на стартиращите строителни дейности по обект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по участъци на железопътната линия Пловдив – Бургас –възстановяване, ремонт и модернизация на тягови подстанции Стара Загора и Нова Загора и изграждане на система за телеуправление на ТПС (тягови подстанции), СП (секционни постове) и СР (секционни разединители) от ЦДЦ (централен диспечерски център) Пловдив”, част от проект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от жп линията Пловдив – Бургас“.

15 08 25_t.podstancii Nova i Stara Zagora.28530babb0180702c2f3cc8e4a65d95c1

Като домакин на събитието, генералният директор на ДП НКЖИ инж. Милчо Ламбрев пожела на изпълнителите спорна и успешна работа и заяви, че се планира строителните дейности по изграждането на тяговите подстанции да приключат през март 2016 г.

На церемонията присъстваха областните управители на Стара Загора – Георги Ранов и на Сливен – Димитър Сяров, кметът на община Нова Загора – Николай Грозев и неговите заместници, представители на УО на ОП „Транспорт“ и експлоатационните директори на ДП НКЖИ.

След извършване на рехабилитацията на железопътните участъци по железопътната линия Пловдив – Бургас ще бъдат възстановени, ремонтирани и модернизирани две тягови подстaнции – Стара и Нова Загора. Те захранват участъка от Михайлово до Бургас с номинално напрежение 25 кV на въздушната контактна мрежа. Изпълнението на обекта има за цел да бъде постигната надеждност за не по-малко от 30 години общ жизнен цикъл, отговарящ на действащите европейски и национални стандарти.

Обектът се изпълнява от „ТДВ ИНФРАСТРУКРУРА“ ДЗЗД и е на стойност 19 527 587,24 лева с ДДС.

Проект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от жп линията Пловдив – Бургас“ се осъществява със съфинансиране от Кохезионен фонд на ЕС чрез ОП „Транспорт” 2007 – 2013 г.

Напишете коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Стартираха строителните дейности по изграждането на тягови подстанции Стара Загора и Нова Загора