Публикувано : пт, авг 21st, 2015

През 2020 година най-удобен в Пловдив ще е жп транспортът

Share This
Tags

До 2020 година железопътната инфраструктура ще обхване целия град и този вид транспорт ще стане най-удобният в Пловдив. Това обяви кметът на града Иван Тотев по време на представянето на готовия идеен проект за „Жп-възел Пловдив”, цитиран от БНР.

По отношение на проекта за Пловдив той предвижда три големи етапа, първият от които е прокопаване на 900 метра подземен тунел под Централна гара, което ще свързва бул. „Васил Априлов” и ул. „Димитър Талев”.

Вторият етап е свързан с рехабилитация на жп-линиите на територията на града и издигането им на естакада, като по пътя до Филипово ще бъдат премахнати всички прелези.

Предстои демонтаж на Железния мост и изграждане на ново съоръжение. Един от етапите при реализирането на проекта „Жп-възел Пловдив” предвижда разширяване и модернизация на Бетонния мост.

Стойността на строителните и рехабилитационни дейности е 321 милиона лева.

За средствата ще се кандидатства по ОП „Транспорт” през следващия програмен период. Реалната работа по проекта може да стартира в началото на 2017 година, обясни Илия Илиев, представител на консултантската фирма, която е партньор на Община Пловдив.

Напишете коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

През 2020 година най-удобен в Пловдив ще е жп транспортът