Публикувано : пт, юни 19th, 2015

Мария Чакърова, НКЖИ: В момента се работи по изграждането на интермоделен терминал в Русе

Share This
Tags

В момента се работи по изграждането на интермоделен терминал в Русе, вече е избрана площадката. Това каза пред журналисти Мария Чакърова, директор на Дирекция „Стратегическо развитие и инвестиционни проекти” към НКЖИ, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пловдив, цитирани от Агенция Фокус. Той ще е малко по-малък от този в Пловдив, който ще е 80 000 товарни единици годишно. „Капацитетът на терминала в Русе ще е около 78 000 товарни единици”, уточни Чакърова. Предвижда се такъв терминал да бъде построен и във Варна, който е в проектна готовност. За терминала в Бургас засега няма реално движение по проекта. „Терминалите, които ще се изграждат в България не са големи, но навсякъде се предвижда те да бъдат развити на втора фаза като товарни селища и да поемат по-големи товари. Това може да стане само, ако те изпълнят този капаците”т, каза Мария Чакърова. Предвижда се това да стане след 10-годишен период.
Очаква се с изграждането на интермодалните терминали да поевтинеят спедиторските услуги. Мария Чакърова каза още, че е възможно в страната ни да бъдат изградени и по-малки частни терминали. Два такива вече са изградени в София. За Пловдив през последните шест месеца има направени около четири питания от частни фирми.

Напишете коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Мария Чакърова, НКЖИ: В момента се работи по изграждането на интермоделен терминал в Русе