Публикувано : пт, ное 21st, 2014

Криминалисти на РУ – Горна Оряховица неутрализираха група, извършила кражба на дизелово гориво от локомотив

Share This
Tags

Криминалисти на РУ – Горна Оряховица неутрализираха група, извършила кражба на дизелово гориво от локомотив, съобщиха от пресцентъра на МВР, съобщават от Агенция Фокус.
Специализираната полицейска операция е проведена вчера от служители на РУ – Горна Оряховица. В хода й, около 16.30 часа, в района на училище в железничарския град, полицаите забелязали лек автомобил „Фолксваген Шаран“, който внезапно се насочил към гориста местност в близост до ж.п. линия. От колата слезли двама мъже, извадили туби от багажника и ги натоварили в приближил се дизелов локомотив, в който те също се качили и потеглили. Незабавно в полицейското управление били сформирани екипи, които предприели заградителни действия. Колата била спряна десетина минути по-късно на ул. „Св. Княз Борис Първи“, в близост до ж.п. прелез. „Фолксваген“-а шофирал 38-годишният Д.Д. от Горна Оряховица, а заедно с него пътувал 39-годишният Т.Х., жител на Велико Търново – и двамата служители на БДЖ. При последвалата проверка в багажника на автомобила униформените установили пет пластмасови туби с вместимост от по 35 литра, пълни с дизелово гориво и два маркуча. На място бил извършен оглед, след което колата е иззета, а двамата мъже – задържани за срок до 24 часа.
Междувременно, на коловоз на гара Горна Оряховица, в локомотив, са задържани машинистът С.С. /40 г./ от плевенското село Опанец и помощник-машинистът С.С. /39 г./ от Севлиево. Те също ще останат в ареста за срок до 24 часа. В качеството на свидетели са разпитани началникът на влака и двамата маневрист-стрелочници.
По случая в РУ – Горна Оряховица е започнато досъдебно производство за кражба. Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.

Напишете коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Криминалисти на РУ – Горна Оряховица неутрализираха група, извършила кражба на дизелово гориво от локомотив