Публикувано : пн, ное 3rd, 2014

Варужан Апелян: Нищо необичайно не се случва на практика в БДЖ – системата отдавна не работи

Share This
Tags

Varuzhan-Apelyan-smallНищо необичайно не се случва на практика в БДЖ – системата отдавна не работи, заяви Варужан Апелян от Асоциация „Приятели на железопътния транспорт” в предаването „Седмицата на жИво” с Иво Божков на ТВ Евроком.

„Ако не бяха гражданската съвест на пътниците, случаят на Ина Яръмова с кошмарното пътуване от Русе до Варна щеше да остане в забвение. Без нашата активност като НПО, всички подобни случаи ще остават скрити за обществото и БДЖ ще продължи да си зарива главата в пясъка като щраус”, каза Апелян още в предаването.

Според него, проблемът е системен и е нужно системно решение, като например, да се назначат нови хора на съответните длъжности от които зависи да не се случват подобни инциденти. От ИА”ЖА” са предложили за 2 седмици да действат контролни мерки, но остава отворен въпроса, според Апелян, какво ще се случва след тези 2 седмици и дали всичко ли ще бъде постарому.

Жп експертът смята още, че надежда за промяна има, но е нужен контрол, прозрачност и да се даде шанс на можещите и способни хора да заемат местата на неможещите.

Видео от цялото интервю може да гледате тук.

Напишете коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Варужан Апелян: Нищо необичайно не се случва на практика в БДЖ – системата отдавна не работи