Приватизация на "Товарни превози"

В този раздел се публикуват и коментират всички материали от официалните медии за българските железници като целта е всички жп любители и професионалисти да са в течение на информацията, която циркулира в медийното пространство за сектора. В този раздел може да публикувате и коментирате всякакви материали от официалните български медии за българските железници. Разделът няма за цел да популяризира определени медийни публикации, а да ги потвърди, отрече, коментира и пр. от гл.т. на професионалната фактология и обективност. При по-задълбочени дискусии, които се отклоняват от конкретните коментари по даден медиен материал, модераторския екип си запазва правото да премества дискусиите в съответните специализирани категории и раздели на форума.

Re: Приватизация на "Товарни превози"

Мнениеот nickytod » Пон Юли 13, 2015 3:00 pm

Otskov написа:
Administrator написа: Активът е на загуба

:shock: :o :shock: Как може един актив да е на загуба, тези чукани гледат ли какво пишат :?: Ако дадена стопанска единица има отрицателен паричен поток е пасив, а не актив
Administrator написа:но според експерти, във всеки случай струва не по-малко от 60 млн. долара.

Да ви имам експертите, значи, според тях, нещото, което носи на притежателя си разходи не само че е актив, ами и "струва" цели 60 милиона :shock: :? Аз да ги попитам тези същите #кой? би дал 60 милиона, за да придобие нещо, което генерира загуби т.е. въпросното лице веднъж ще загуби тези пари и след това ще продължи всеки месец да губи още пари, за да покрива разходи 8-) :lol: и те му искат 60 милиона за това, сериозно ли смятат, че ще намерят купувач :mrgreen:
В действителност с добра реформа ТП може да излезе на печалба ама тук опираме до настоящия управленчески #Глъм, в лицето на споменатите "експерти" :D

Не се косѝ за този "актив" - вероятно става въпрос за неточен (буквален) превод от английски (asset) - в англоговорящия свят всяко предприятие, находище, производство, проект и т.н. ти е "asset". Но за съжаление много от колегите не се задълбават в такива подробности, даже използват Google Translate и след това само оправят текста отгоре-отгоре да има някакъв вид. :evil:
nickytod
 
Мнения: 135
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 10:05 am

Re: Приватизация на "Товарни превози"

Мнениеот 07 » Пон Юли 13, 2015 7:08 pm

railjet написа:В бракуваните вагони има не малко тонове дървесия.

А част от "жИлезото" на бракуваните вагони вече е "набрано"
07
 
Мнения: 3118
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 8:45 pm

Re: Приватизация на "Товарни превози"

Мнениеот ilian » Сря Юли 22, 2015 6:48 pm

railjet написа:В бракуваните вагони има не малко тонове дървесия.
Е, тя да не е много ценна?
ilian
 
Мнения: 166
Регистриран на: Сря Юли 24, 2013 10:39 pm

Предишна

Назад към Българските железници през погледа на медиите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron