По време на откриването министър Ивайло Московски посочи, че Бургас е единствения град с толкова добре изградена транспортна инфраструктура. „Заедно с кмета на града Димитър Николов обсъдихме проектирането на железопътна връзка със Слънчев бряг. До месец проектът ще бъде готов и при наличие на финансиране го стартираме. По този начин значително ще се намали трафика към курорта, който през летния сезон е много интензивен”, каза министърът.
Източник: ЕПБЖ
Паметен ден! Старите проекти отпадат,но за нови идеи не липсват. В момент на внезапно просветление, Бойко е пожелал жп линия Бургас-Слънчев бряг

„Бургас имаше нужда от тези ремонти. Мисля, че всички тук са доволни. Какво можем допълнително да направим? Това е жп линията да отиде до аерогарата. Докато строим нея, съм възложил да ми направят проект за железопътна линия до Слънчев бряг. Това ще бъда голямо удобство за туристите, както и за туристическия бранш. Ще финансираме и обхода на Бургас”, каза при посещението си днес в Бургас премиерът Бойко Борисов. Той направи оглед на ремонтираната сграда на местната жп гара, придружаван от министъра на транспорта Ивайло Московски и бургаския кмет Димитър Николов.