Шефът на БДЖ си назначи футболен отбор

В този раздел се публикуват и коментират всички материали от официалните медии за българските железници като целта е всички жп любители и професионалисти да са в течение на информацията, която циркулира в медийното пространство за сектора. В този раздел може да публикувате и коментирате всякакви материали от официалните български медии за българските железници. Разделът няма за цел да популяризира определени медийни публикации, а да ги потвърди, отрече, коментира и пр. от гл.т. на професионалната фактология и обективност. При по-задълбочени дискусии, които се отклоняват от конкретните коментари по даден медиен материал, модераторския екип си запазва правото да премества дискусиите в съответните специализирани категории и раздели на форума.

Шефът на БДЖ си назначи футболен отбор

Мнениеот Administrator » Чет Окт 01, 2015 1:15 pm

Шефът на БДЖ си назначи футболен отбор

30.09.2015

За скандални назначения в доведената до фалит национална железница научи "Гласове" от източници в Министерството на транспорта. Изпълнителният директор Владимир Владимиров е назначил 18 души на различни постове в пътнически и товарни превози. Скандалното е, че новоназначените служители не са специалисти в областта на транспорта, а са футболисти, техният треньор и медицинска сестра.

Владимиров бил голям фен на футбола и от месеци пускал молби до министър Московски с искане на субсидии, с които БДЖ да издържа собствен футболен клуб. Ивайло Московски бил твърдо против идеята и съвсем наскоро дори повишил тон на Владимиров, който не се отказвал да настоява.

След като видял, че няма да получи подкрепа от министерството, Владимир Владимиров решил сам проблема като назначил футболистите на различни позиции в холдинга. Така той им гарантирал месечни заплати, които са средни за страната, и уредил доведените до окаяно състояние железници със собствен футболен отбор.

Треньорът на играчите, например получил щат в служба пиар и връзки с обществеността. Още по-скандалното е, че масовото назначение се случило светкавично в последните два дни, защото в неделя отборът трябвало да пътува за Виена, за да играе във футболна среща.

След назначенията пътуването ще стане за сметка на БДЖ, тъй като футболистите ще пътуват безплатно като нейни служители. Източниците на "Гласове" твърдят, че Ивайло Московски все още не бил уведомен за действията на изпълнителния директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД и очакват да се стигне до грандиозен скандал между двамата, който може да завърши и с оставката на Владимиров.

Източник: Гласове
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Шефът на БДЖ си назначи футболен отбор

Мнениеот Administrator » Чет Окт 01, 2015 3:59 pm

БДЖ: Съвсем естествено е да имаме футболен отбор

01.10.2015 15:31

БДЖ изразява категоричното си несъгласие с начина, по който се представят фактите в публикацията в "Гласове", озаглавена „Шефът на БДЖ си назначи футболен отбор”. Интерпретациите в нея не отговарят на истината, създават негативни обществени настроения и уронват престижа на националния железопътен превозвач. Това се казва в позиция на ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД, изпратена до „Гласове”

Публикуваме пълния текст на позицията.

По повод публикация в „Glasove.com” на дата 30-и септември 2015 г. със заглавие „Шефът на БДЖ си назначи футболен отбор”, ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД изразява своето категорично несъгласие с начина, по който се представят фактите. Цитираните в публикацията интерпретации не отговарят на истината и публикуването на подобна некоректна информация създава негативни обществени настроения и уронва престижа на националния железопътен превозвач.

Спортната дейност е част от корпоративната култура на всяка една фирма. Служителите в „Холдинг БДЖ” ЕАД и двете му дъщерни дружества от години имат изградена традиция в участието в спортни състезания, в които най-предпочитаният спорт е футболът. Футболът, като колективен спорт, обединява усилията на служителите от цялата страна, които участват със сформирани отбори в регулярно провежданите от БДЖ регионални и национални спартакиади. Поради факта, че се провеждат различни фирмени състезания с участието на служители от системата на железницата, е съвсем естествено БДЖ да има собствен представителен футболен отбор. Този отбор е създаден по желание на самите служители, които чрез участието си в него ще могат да участват в различни междуфирмени състезания. Практика в сферата на дейност на много фирми е да имат представителни футболни отбори.

Идеята на създаването на представителен отбор в БДЖ е в него да могат да участват служители от цялата страна, които се открояват със своите спортни качества по време на вътрешно-фирмените спортни надпревари между отбори от различни области на страната. Чрез участието в представителния отбор на доказалите своите спортни качества служители се увеличават шансовете за добри постижения в междуинституционални състезания.

Към настоящия момент отборът се състои от над от 30 служители от цялата страна, от които за всеки един мач или турнир, които се организират, се селектират определени футболисти. Към момента са селектирани 13 служители на БДЖ и 5 служители на НКЖИ.

Финансирането на футболния отбор на БДЖ се извършва изцяло чрез спонсорска дейност. Разходите за пътуването на отбора до Виена са от получено спонсорство специално за футболна дейност в БДЖ, което може да бъде документално доказано. Единственото, осигурено от БДЖ, е пътуването с влак до австрийската столица, за което участниците принципно имат право на едно безплатно пътуване през годината до чужбина като служители на БДЖ и Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ).

Играчите във футболния отбор на БДЖ са дългогодишни служители на БДЖ и НКЖИ, заемащи различни длъжности: инженер, ел. монтьор, шофьор, шлосер, ръководител билетоиздаване и контрол, постови стрелочник, ръководител пътнически център, изпълнителен директор, експерт „Сигурност”, ел. техник, ип билетоиздаване и др. През последните месеци от новоназначените служители в БДЖ, само трима са участници във футболния отбор, и то след проявен интерес от тяхна страна и доказани добри спортни качества.

Поради факта, че свързаните със спортната дейност в компанията процеси са доста мащабни, е обсъждана необходимостта от назначаването на служител, който да се занимава с организирането на всички спортни събития – регионални и национални спартакиади, които включват различни видове спорт, футболни турнири за мъже и жени, както и организиране и поддържане на информация за видовете спорт, състезателите, записвания за участия и регистрация в турнири и др.

Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД ще продължи да насърчава стремежа на служителите на железницата да участват активно в спортни състезания, което е част от социалната дейност на дружеството, насочена към интересите на служителите извън работния процес.

Холдинг Български държавни железници” ЕАД

Източник: Гласове
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Шефът на БДЖ си назначи футболен отбор

Мнениеот bdz46203 » Чет Окт 01, 2015 4:59 pm

Те не са отговорили на нито една медия или пък осъдили такава, за постоянното "уронване на престижа на националният превозвач", с новините си против БДЖ, но сега като стана въпрос за футбол?!?!?! WTF???
bdz46203
 

Re: Шефът на БДЖ си назначи футболен отбор

Мнениеот CH_M » Чет Окт 01, 2015 5:14 pm

Да вземе да назначи и една трупа мажоретки и да се фръцкат на централна гара при тръгване на всеки влак ....
:lol: :lol: :lol:
CH_M
 
Мнения: 186
Регистриран на: Вто Авг 20, 2013 9:19 pm

Re: Шефът на БДЖ си назначи футболен отбор

Мнениеот BDZ 07 » Чет Окт 01, 2015 6:43 pm

Те не са отговорили на нито една медия или пък осъдили такава, за постоянното "уронване на престижа на националният превозвач", с новините си против БДЖ, но сега като стана въпрос за футбол?!?!?! WTF???


Скачат, щото е засегнат Владко.
Аватар
BDZ 07
 
Мнения: 1078
Регистриран на: Пон Фев 09, 2015 5:32 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Шефът на БДЖ си назначи футболен отбор

Мнениеот инфо » Чет Окт 01, 2015 7:58 pm

и кво го праим владко с всички инстанции.....
Аватар
инфо
 
Мнения: 153
Регистриран на: Вто Юли 01, 2014 5:20 pm
Местоположение: ФСБ - Обичам те до тук


Назад към Българските железници през погледа на медиите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта